Kylling.dk



MENU


MADOPSKRIFTER


LEKSIKON



Flere kyllingeretter


Djævlevinger/lår.

 

Ingredienser:

16 kyllingevinger eller 4 lår tørres af i køkkenrulle. Der blandes en marinade af 6 spsk. tomatpure, 2 spsk. stærk chilisovs, 1-2 spsk. engelsk sauce, 4 fed pressede hvidløg, 2 spsk. farin, 2 tsk. dijonsennep og chilipeber efter smag.

Fremgangsmåde:

Marinaden kommes i en pose og vingerne lægges i og trækker i køleskabet i ca. 1 døgn.

Vend posen af og til.

Overskydende dressing hældes fra og vingerne steges i ovnen i ca. 20 min. (lår 30-35 min).

Skal vendes et par gange undervejs.

Spises enten som snack eller med rissalat af basmatiris og kogte gulerødder skåret i tern og let kogte ærter, og brød hvis det ønskes.

 

Kyllingebryst /Fisk i Sursød sauce.

 

Ingredienser:

250 gr. Fisk i store tern, 1 spsk. Olie, 2 fed hvidløg, 1 spsk. Hakket ingefær, 400 gr. Grøntsager fintsnittet fx gulerod, forårsløg, sukkerærter og kål – bare hvad du lige har i køleskabet, frisk koriander, basilikum eller mynte 

Sursød sauce

Ingredienser:

1 dl. Alm. eddike, 4 spsk. Sukker, 2 spsk. koncentreret tomatpure, 2 dl fiskebouillon (vand og fiskebouillon), 2 spsk. Fishsauce, lidt chilipasta, 2 tsk. kartoffelmel. 

Fisken dampes i 4-5 min under låg/ Hvis man bruger kylling skal kødet skæres i tynde skiver og svitses i olie i ca. 5 min – eller til de er møre. 

Bland alle ingredienser til den Sursød sauce og bring det til kogepunktet under omrøring (må ikke koge).

Fjern straks fra varmen og smag til med sukker, salt og evt. chilipasta. 

Varm olien på en stor pande, tilsæt hvidløg og ingefær og de snittede grøntsager. Steges til de er knap møre.

Tilsæt den varme sauce og varm retten igennem.

Løg fisken på et fad og hæld grønsagsblanding. Over. - Hvis du har brugt kylling, varm den sammen med grønsagsblanding. 

Serveres m. Jasminris.

 
 

Kyllingebryst m. spinat, gulerødder og skruer.

 

Ingredienser:

2 kyllingebryster skæres i grove stykker, 6 gulerødder, 10 spinatkugler, 200 gr. Pastaskruer, 2 hønsebouillonterninger, 3 fed hvidløg. 

Kyllingestykkerne krydres med salt og peber og brunes i olie. Der tilsættes ½ l vand og 1 hønseterning. Det simrer ved middelvarme ca. 20 min (hold øje med det ikke koger tørt, ellers fyld lidt mere vand på)

Tilsæt tyndt skivede gulerødder, spinatkugler, skruer, pressede hvidløg samt 1 l vand og 1 hønseterning mere.

Lad simre til det hele er mørt – ca. 10 min. 

Serveres evt. med salat og brød

 
Kyllingesuppe.

 

Ingredienser:

1 kylling deles i 4 stykker, 1½ l vand med 1 hønsebouillonterning, 4-5 gulerødder skæres i tyndes stave, 4-6 stængler bladselleri i 1 cm. tykke skiver, 1-2 porrer i tynde skiver, 4 plader glasnudler

Kyllingen koges mør i vandet tilsat bouillonterning i ca. 30 min.

Kyllingen tages op og skæres i mundrette stykker og holdes varme.

Grøntsagerne koges i kyllingefonden i ca. 2-3 min og derefter tilsættes glasnudlerne og koger yderligere 2-3 min til de er møre. Til sidst tilsættes kyllingestykkerne.

Der gives brød til.

 

Kyllingepande.

 

Ingredienser:

2 løg skæres i tern og svitses ca. 5 min uden at tage farve.

2-3 kyllingebryster skæres i større stykker og tilsættes løgene.

6-7 gulerødder skæres i gode skiver og det hele krydres med salt og peber og svitses i 6-7 min

1 ds. tomat med chili og 2 dl fløde hældes ved (man kan i stedet for fløde, tilsætte en ds. kokosmælk.)

1 tsk. chilipasta (Sambal Olek) tilsættes

1 spsk. brun farin og ekstra salt og peber tilsættes

Det hele småsimrer i 10-15 min til det er mørt. 

Serveres med kartofler eller ris og brød til.

   
Kylling i kokos.

 

Ingredienser:

4 kyllingebryster med skind (Overlår kan bruges i nødstilfælde), 4 fed hvidløg i skiver på den lange led, 1 ds. kokosmælk, 1 ds. Flåede tomater med chili, 1 lille ds. tomatpure, 2 fed pressede hvidløg, ½ tsk. Chilipasta, 1 tsk. Oregano, ½ tsk. salt og lidt peber efter smag, saften fra ½ lime

Variation: Der kan tilsættes tyndt snittede gulerødder, fennikel og rød peber som svitses kort før kokosmælk m.m. kommes i gryden. 

Skindet løsnes forsigtigt, de skivede hvidløg lægges ind under skindet, krydres med salt og peber og brunes forsigtigt på en pande. Derefter lægges kyllingebrysterne i et olieret ildfast fad og steges med skindsiden opad i ca. 15 min ved 200 grader.

Samtidigt sættes en gryde Jasminris over at koge efter anvisningen på posen.

Kokosmælk, flåede tomater, tomatpure, hvidløg og limesaft koges kort op i en gryde – krydres med salt, peber, chilipasta og oregano. 

Blandingen hældes over de forstegte kyllingebryster som står yderligere 20 min. i ovnen

 
Surinamnam Kylling.

 

Ingredienser:  

1 kylling delt i 4 stykker, 500 gr. bacon i tern, 5 spsk. stærk karry (hot Madras eller Sharwoods Indian Curry Powder), 1 dl. olivenolie, 2 fed pressede hvidløg, 1 hvidkålshoved, 30 gr. margarine, 5 spsk. stærk karry, 2 tsk. sukker, 2 æg,

Bacon svitses i 4-5 min. i en tykbundet gryde, tages op og lægges til side.

Afhængig af mængden af fedt fra bacon, tilføjes evt. lidt margarine, karryen skal svitses af i ca. 1-2 min under omrøring. Tilsæt de 4 stk. kylling, brunes i karry og vendes ofte ca. 5-8 min. Tilsæt olivenolie og hvidløg og steg videre i ca. 20 min. under hyppig vending ved middel varme.

Kålen snittes mellem fint, dampes i letsaltet vand til den er knap mør. Drypper af i en sigte.

Margarine, karry og sukker svitses i en gryde, kål og bacon tilsættes og varmes godt igennem.

Æggene piskes sammen og tilsættes kålblandingen. Simrer under omrøring i ca. 5 min.

Server den stegte kylling og basmatiris til.

Der er meget karry i, men det smager HELT fantastisk.

 

Pyt i pande med kylling.

 

Ingredienser:  

500 gr. kylling i tern krydres med salt og peber og svitses godt i ca. 5 min.

Kødet tages af panden og gemmes til senere.

1 løg i grove tern, 5 stængler bladselleri i skiver, 5 gulerødder i skiver, 1 rød chili i tynde skiver, 2 fed knust hvidløg, Salt og peber

Svitses i ca. 7-8 min.

2 dl. Østersovs, 2 spsk. puddersukker, 2 spsk. sojasovs

Kødet tilsættes og steger med til det hele er mørt.

Nudler koges og blandes i lige inden servering – kan også serveres ved siden af.

Rejechips spises som tilbehør.

Retten kan også laves med svinekød, dog varierer kogetiden så en smule.













Du er her: Flere kyllingeretter - - Her kan du finde alt om kylling

kyllinger påskekylling påskekyllinger kyllingebryst kyllingesalat kylling i karry kylling-opskrifter kyllingopskrifter